Uluslararası Lions Kulüpleri Başkanı Bob Corlew’un dönem etkinlikleriyle ilgili görüşleri

Uluslararası Lions Kulüpleri Başkanı Bob Corlew’un dönem etkinlikleriyle ilgili görüşleri

ULKB Komitesi Başkanımız Nursel Uluçam tarafından derlenen, Uluslararası Lions Kulüpleri Başkanı Bob Corlew’un dönem etkinlikleriyle ilgili görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Uluslararası Başkan Bob Corlew’un Lions’un insani hizmetinde yüzüncü yılı kutlamak ve ikinci yüzyılın hizmetlerini hazırlamak konusunda görüşleri:

TIRMANILACAK YENİ DAĞLAR

Lions yüzüncü hizmet yılını kutlarken geçmişimizi onurlandırır, bugünümüzü kucaklar ve geleceğimizi oluştururuz.  Topluma hizmette yüzüncü yılımızı kutlayacak olduğumuz bir yıla başlarken geleceğimizi planlamaya ve oluşturmaya başlamalıyız.

Bu sene başkanlık sloganımız “Tırmanılacak Yeni Dağlar!”  Yeni Dağlar yeni güçlükleri ve biz Lion’lar için yeni fırsatları temsil etmektedir, dünyamızın değişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere daha önce etkinleştirmemiş olabileceğimiz farklı şekillerde hizmet etmek için yeni fırsatlar demektir.  Geleceğimiz parlaktır.  Ama mecazi anlamda, önümüzdeki dağa tırmanmak istiyorsak, bir parkur düzenlememiz ve hizmet geleneğimizi koruyacak gelecek nesillerin izleyecekleri yolu işaretlememiz gerekir.

Her bir dağı tırmanırken biz Lion’lar olarak, yardım sözü veriyoruz:  Bazen sadece bir bireye, bazen de bütün bir kıt’aya…

Lion’lar için hizmetin doruğuna ulaşmak bir sonuç değil, gerçekte bir başlangıçtır.  Bir dağın tepesine ulaşanlar için yolculuğun sonu değil; başka bir yolun başlangıcı, ve yeni bir fırsattır. Çünkü biz topluluklara daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. 

Çevre, göz sağlığı, gençlik ve açlığı giderme, bizim yüzyıllık mücadelemizin odak noktasıdır. 

Çevre:  Lion’lar, mahalleleri, caddeleri, parkları, nehirleri, yeşil alanları herkes için güvenli ve temiz tutmaya yardımcı olurlar.

Gençlik:  Lion’lar öğretmen, eğitmen, akıl hocası, koç olarak ve her şeyi ile gençleri desteklemekle uğraşırlar.

Açlık:  Diğer kurumlarla birlikte gıda eksikliğini gidermeye çalışırlar.

Göz sağlığı:  Lion’lar önlenebilir körlükle mücadele sağlamak için birçok yönde uğraş verirler.

Ayrıca Barış Afişi gibi yarışmalar çocuklara barışın ve uyumun önemini öğretecektir.

 

Hizmetin doruğuna ulaşın:

Yüzüncü yıl Hizmet Yarışması: Yüzüncü yılımız için 100 milyondan fazla kişiye yardım etmek üzere bu mücadeleye katılın.

Gençlikle projeler aracılığıyla iletişim kurun (Önce Çocuklar Programı), Okuma Eylem Programı aracılığıyla okuryazarlığı teşvik edin ve “Çocuklar Mercek Altında” Leo Programı sayesinde savunmasız çocuklara umut getirin.

Yeni zirvelere ulaşmak için toplumda olumlu etki yaratıp insanları üyeliğe davet ederek ekibimizi güçlendirmeliyiz.  Yeni dağımız üyelik dağıdır. Yarının Lion’ları biz değiliz, bizden sonrakiler olacaktır.  Topluma borcumuzu ödeyebilmek için daha fazla insanın bize katılması gerekir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>